Tudi v letošnjem šolskem letu bomo tekmovali iz ZNANJA O SLADKORNI BOLEZNI. 

Šolsko tekmovanje v znanju o sladkorni bolezni bo v PETEK, 16. 10. 2020, na šoli.

V šolskem letu 2019/2020 smo imeli odlične rezultate, saj smo dosegli štiri zlata priznanja na državnem tekmovanju in smo bili med mariborskimi srednjimi  šolami  najboljši. Zlata priznanja so lansko šolsko leto dobili: Rok Podlesnik, Aneja Založnik Jaušnik, Živa Rituper, Saša Serec. Čestitke!

Vsi, ki želite tekmovati, ste že tekmovali, imate že osnovno znanje o sladkorni bolezni ali ste že tekmovali v osnovni šoli, vas vabimo, da sodelujete na tem tekmovanju tudi v šolskem letu 2020/2021.

Tudi v  letošnjem letu smo prijavili gimnazijski program posebej ter kemijske in farmacevtske tehnike posebej.

Kar pomeni, da bomo tekmovali v dveh skupinah in se na državno tekmovanje prav tako uvrstili v dveh skupinah.

Na državno tekmovanje se bodo lahko uvrstili prvi trije z gimnazijskega progama in prvi trije s kemijskega ter farmacevtskega programa.

Državno tekmovanje bo potekalo v soboto, 21.11.2020, verjetno v Lendavi.

Torej bomo na državno tekmovanje lahko poslali 6 dijakov naše šole, gimnazijskega in tehniškega programa.

Vsi tisti, ki bi radi tekmovali, se lahko prijavite, tako, da preko e-asistenta napišete sporočilo mentorici KLAVDIJI PODLESNIK. Napišite ime in priimek dijaka, razred in izobraževalni program (gimnazija, kemija, farmacija).

Prijave oddajte do ponedeljka, 21. 9. 2020.

Po prijetih prijavah, vas bo mentorica kontaktirala in poslala vsa navodila za delo in priprave. Sodelovali bomo preko kanala v e-asistentu.

V letošnjem letu ne bomo imeli skupnih priprav na šolsko tekmovanje, priprave na državno tekmovanje se bodo izvajale preko videokonference.

Za sodelovanje na tekmovanju dobite tudi ure za OIV/ID.

Vsa navodila, literatura in članki so objavljeni na spletni strani Društva sladkornih bolnikov Slovenije, pod ŠOLSKA TEKMOVANJA  – Vabila in seminarji – Razpis tekmovanja v znanju o sladkorni bolezni 2020/2021. Ogledate si lahko tudi stare naloge iz prejšnjih let.

https://www.diabetes-zveza.si/

https://www.diabetes-zveza.si/solska-tekmovanja/vabila-in-seminarji/

Razpis, pravilnik, vabila:

https://www.diabetes-zveza.si/solska-tekmovanja/vabila-in-seminarji/razpis-tekmovanja-v-znanju-o-sladkorni-bolezni-2020-2021/#tab-id-1-active

Publikacije:

https://www.diabetes-zveza.si/solska-tekmovanja/vabila-in-seminarji/razpis-tekmovanja-v-znanju-o-sladkorni-bolezni-2020-2021/#tab-id-4-active

Članki in glasila za šolsko tekmovanje:

https://www.diabetes-zveza.si/solska-tekmovanja/vabila-in-seminarji/razpis-tekmovanja-v-znanju-o-sladkorni-bolezni-2020-2021/#tab-id-5-active

Članki in glasila za državno tekmovanje:

https://www.diabetes-zveza.si/solska-tekmovanja/vabila-in-seminarji/razpis-tekmovanja-v-znanju-o-sladkorni-bolezni-2020-2021/#tab-id-6-active

 

Vabljeni!

  

Mentorica tekmovanja: Klavdija Podlesnik

 
(Visited 193 times, 1 visits today)