V mesecu januarju smo na šoli gostili mreženje šol v Razvojni nalogi Ustvarjanje učnih okolij 21. stoletja (RNUUO). Prikazali smo potek pouka pri dveh predmetih ter pripravili tržnico znanja, na kateri smo vse sodelujoče šole predstavile primere dobre rabe.

Zadnji šolski dan v tem koledarskem letu smo obeležili s proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Hkrati smo se poveselili pred božično-novoletnimi prazniki. Hvala vsem nastopajočim in organizatoricama proslave.

Dijaki prostovoljci so z mentorico Klavdijo v mesecu decembru pripravili medgeneracijski božični koncert namenjen starejšim občanom. Sodelovale so tudi okoliške šole in VDC Polž Ruše. Koncert, ki ga pripravijo dijaki, je darilo starejšim občanom. To je le del medgeneracijske zgodbe, ki povezuje dijake z lokalno skupnostjo. Vesele praznike, srečno, zdravo in veselo novo leto 2023, polno novih medgeneracijskih dogodivščin, vam želijo dijaki prostovoljci na GSŠKF Ruše z mentorico Klavdijo.

V mesecu decembru smo v dijaškem domu izvajali kar nekaj dejavnosti in prireditev. Na začetku meseca nas je obiskal Miklavž in nas obdaril. Pripravili smo božični koncert pred dijaškim domom, se posladkali z vročo čokolado, medenjaki in čajem. Obiskal nas je tudi Božiček in nas obdaril, povabil nas je v kino. V kuhinji so nam pripravili slastno večerjo. Ob glasbi, harmoniki smo zapeli nekaj božičnih pesmi, zaplesali in pri tem uživali.

Dijaki GSŠKF Ruše so obiskali praznični Dunaj. Ogledali so si Prirodoslovni muzej, se sprehodili po lepo okrašenem mestu in začutili praznični utrip. Očarale so jih mogočne zgradbe in zgodovina Habsburžanov.

Septembra so naši dijaki prvič obiskali Irsko. 6 dijakov je delalo v tamkajšnjih lekarnah in si v prostem času ogledalo Dublin in Kilkenny. Konec septembra je 12 dijakov preživelo v Bragi na Portugalskem, kjer smo že stalni gostje.

Po dveh letih premora smo ponovno izvedli medpredmetne zabavno - spoznavne dneve za vse dijake 1. letnikov.

(Visited 1.808 times, 27 visits today)