• Pust 2018
Splošna matura 2019

Danes smo s ponosom razdelili maturitetna spričevala našim gimnazijcem, ki so tudi letos bili 100 % uspešni na splošni maturi.

Poklicna matura 2019

Poklicno maturo je v spomladanskem roku opravljalo 63 kandidatov zaključnih letnikov, uspešnih je bilo 62. Naši maturanti so s svojimi izjemnimi dosežki na poklicni maturi ponovno pokazali, da sta programa farmacevtski tehnik in kemijski tehnik med najuspešnejšimi v državi, naša šola pa v samem vrhu. Imamo namreč 14 zlatih maturantov, (doseženih 22 oz. 23 točk) od tega kar 5 diamantnih (doseženih vseh 23 točk).

Festival uspešnosti 2019

Naši dijaki niso uspešni samo na šolskem področju, ampak so zelo aktivni tudi v obšolskih dejavnostih, na športnem, kulturnem in umetniškem področju. Na festivalu uspešnosti smo koščke sestavljanke povezali v celoto. Čestitamo in lepe počitnice!

Športni in EKO dan

V zadnjem delovnem tednu tega šolskega leta smo poskrbeli tudi za dobro počutje dijakov. V okviru športnega dneva so se pomerili v različnih športih, na dnevih EKO šole in ZDRAVE šole pa se poučili o zdravi prehrani, pravilni telesni drži, se sprostili na sprostitvenih delavnicah in si ogledali ukrepe prve pomoči.

Prekmurje 2019

Medpredmetna ekskurzija dijakov 3. letnika programa farmacevtski tehnik v Prekmurje. Obiskali smo muzej v Beltincih, si ogledali, kako gojijo Lušt paradižnik, spoznavali tropske rastline v Dobrovniku, se sprehodili ob Bukovniškem jezeru in si na koncu ogledali še cerkev ter zeliščni vrt v Bogojini.

Dolenjska 2019

Medpredmetna ekskurzija dijakov 3. letnika programa farmacevtski tehnik na Dolenjsko: obisk podjetja Krka d.d., Novega mesta in Zeliščarske kmetije Plavica.

Avstrijska Koroška 2019

Medpredmetna ekskurzija dijakov 2. letnikov

Dnevi zdravega načina življenja

Od 25. 3. 2019 do 29. 3. 2019 smo izvedli dneve zdravega načina življenja v sodelovanju z VDC Polž. V mesecu marcu smo organizirali Teden zdravja z medgeneracijskim sodelovanjem v sodelovanju z VDC Polž. Dejavnosti so organizirali in vodili 1. letniki DD GSKŠ Ruše pod mentorstvom vodij Zdrave in Eko šole GSKŠ Ruše: Klavdije Podlesnik in Urške Hertiš.

Obisk dijakov iz Poljske 2019

En teden druženja s prijatelji iz Poljske je hitro minil. Dijaki so se družili v Rušah, skupaj so obiskali Ljubljano, srečali so se na 3. gimnaziji in si ogledali Maribor.

Geografska ekskurzija

Strokovna ekskurzija naših gimnazijcev po Sloveniji.

Prireditev ob dnevu žena

Dijaki 2. aG razreda so v sodelovanju z OŠ Janka Glazerja Ruše ter VDC Polž pripravili prireditev ob dnevu žena.

Pust 2019

Tudi pri nas je veselo. Maske vseh vrst: skupinske, posamezne, razredne, zabavne, domiselne, prikupne,... :) krofov je bilo za vse dovolj. Obiskali so nas koranti in predstavili slovenske običaje ter nam prinesli srečo in veselje.

Informativni dan 2019

Predstavitev izobraževalnih programov: - Gimnazija, - Kemijski tehnik, - Farmacevtski tehnik bodočim srednješolcem. Hvala za obisk in se vidimo septembra.

Prednovoletna proslava

Zadnji dan pred prazniki so naši dijaki pod budnim očesom mentorice pripravili čudovito proslavo. Dokazali so, da se med njimi skriva veliko talentov. Gostili smo tudi g. Borisa Krabonjo in humanitarnemu društvu UPornik predali zbrana sredstva.

Medgeneracijski koncert 2018

V ponedeljek, 10. 12. 2018, so dijaki Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše pripravili že tradicionalni medgeneracijski božični koncert za starejše občane. Povabili smo VDC Polž, enoto Ruše in Dnevni center Centra za socialno delo Ruše, starejše občane Ruš, upokojence in društvo upokojencev. K sodelovanju smo povabili OŠ Lovrenc na Pohorju, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Janka Glazerja iz Ruš. Učenci teh osnovnih šole so prav tako nastopili in sodelovali v programu. Dijaki prostovoljci z mentorico Klavdijo Podlesnik so pripravili čudovit, čustveno obarvan koncert in pogostitev ob koncu programa. Veseli smo, da lahko za lokalno skupnost naredimo nekaj lepega, sploh za starejše občane.

Božični sejem na GSKŠ Ruše

V imenu šolskega sklada se lepo zahvaljujemo staršem, dijakom, učiteljem in drugim zaposlenim za sodelovanje in prostovoljne prispevke ☺️

Obisk osnovnošolcev

30. 11. in 3. 12. so nas obiskali devetošolci okoliških osnovnih šol: OŠ Ruše, OŠ Lovrenc na Pohorju, OŠ Ribnica na Pohorju, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Brezno. Povabili smo jih k pouku in jim pokazali, kako poteka dijaški vsakdan na naši šoli.

Ekskurzija v Švico - Ženeva in CERN

Strokovna ekskurzija dijakov v Švico, kjer so si ogledali Ženevo in obiskali CERN. Poučili so se o fiziki delcev, se seznanili z raziskavami, ki jih izvajajo v Cernu ter se spustili skoraj 100 m pod zemljo, kjer se nahajajo trkalniki in detektorji.

Erasmus+ Portugalska

V Bragi na Portugalskem so prakso v lekarni opravljale 3 dijakinje programa farmacevtski tehnik, v laboratoriju pa je izkušnje nabiral dijak programa kemijski tehnik.

Erasmus+ Nemčija

V nemškem Marburgu so prakso v lekarni opravljale tri dijakinje programa farmacevtski tehnik.

Danska - izlet NAJdijakov

Nagradni izlet na Dansko z Društvom slovensko-danskega prijateljstva za NAJdijaka v šolskem letu 2017/18 - Aljo in Roka.

(Visited 3.709 times, 1 visits today)