Hiša Evropske unije združuje Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Nahaja se na Dunajski 20 v Ljubljani.

Informacijska pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji seznanja državljane EU z delom in vplivom odločitev Evropskega parlamenta na njihovo življenje. Pisarna organizira razprave s poslanci Evropskega parlamenta in strokovnjaki o evropskih vprašanjih ter dogodke o vrednotah EU, kot so človekove pravice ali enakost. Med najbolj odmevnimi so dogodki ob mednarodnem dnevu žena, praznovanje ob dnevu Evrope, razprave o nagradi Saharova in Filmski dnevi LUX. S projekti, kot je Šola – ambasadorka Evropskega parlamenta, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta veliko pozornost posveča prav mladim.

Hiša Evropske unije nudi brezplačne izobraževalne aktivnosti o EU za učence in dijake. Multimedijski center DOŽIVI EVROPO je nastal na pobudo Evropskega parlamenta v sodelovanju z Evropsko komisijo. Omogoča, da obiskovalci izvedo kaj več o evropski politiki in lastnem vplivu nanjo.

(Visited 340 times, 1 visits today)