S strani projekta za nadarjene RaST in DMFA smo prejeli naslednje:
Vabimo vas na MaRS!
MaRS = matematično raziskovalno srečanje, na katerem v netekmovalnem okolju spodbujamo navdušenje nad raziskovanjem matematike. Rdeča nit tabora je delo na projektih, ki poteka v skupinah dveh ali treh dijakov. Vsako skupino vodi mentor, ki dijakom predstavi problem oziroma področje matematike, ki ga tekom tedna skupina dobro spozna, na koncu tabora pa predstavi staršem.

Poleg dela na projektih bo na taboru predavalo več profesorjev z različnih področij matematike. Izvedli bomo tudi večdnevno delavnico in se naučili pisanja matematičnih besedil. Za popestritev programa vsak dan organiziramo skupinske družabne igre in športne aktivnosti. Vse to (vključno z bivanjem in hrano) za prispevek dijaka 20€, ostalo financirata projekta RaST in SKOZ iz sredstev Republike Slovenije in EU, Evropskega socialnega sklad.


Letošnji MaRS bo potekal v CŠOD Škorpijon od 26. 7. do 1. 8. 2020. Nanj se lahko do 15. 6. 2020 prijavite preko http://prijava.projekt-rast.si/podrobnosti_aktivnosti/207.
 
Za več informacij o taboru in prispevke s preteklih taborov si oglejte našo spletno stran mars.dmfa.si ali pa nam pišite na mars@dmfa.si.
Če imate težave s prijavo na aktivnost ali registracijo na platformo RaST, preglejte ta Navodila, preden se obrnete na vodjo projekta RaST, dr. Marko Ivanišin, 02 330 44 60, marko.ivanisin@druga.si
(Visited 85 times, 1 visits today)