Geografska ekskurzija

Strokovna ekskurzija naših gimnazijcev po Sloveniji.

84 Slike

Prireditev ob dnevu žena

Dijaki 2. aG razreda so v sodelovanju z OŠ Janka Glazerja Ruše ter VDC Polž pripravili prireditev ob dnevu žena.

27 Slike

Pust 2019

Tudi pri nas je veselo. Maske vseh vrst: skupinske, posamezne, razredne, zabavne, domiselne, prikupne,... 🙂 krofov je bilo za vse dovolj. Obiskali so nas koranti in predstavili slovenske običaje ter nam prinesli srečo in veselje.

16 Slike

Informativni dan 2019

Predstavitev izobraževalnih programov: - Gimnazija, - Kemijski tehnik, - Farmacevtski tehnik bodočim srednješolcem. Hvala za obisk in se vidimo septembra.

86 Slike

Prednovoletna proslava

Zadnji dan pred prazniki so naši dijaki pod budnim očesom mentorice pripravili čudovito proslavo. Dokazali so, da se med njimi skriva veliko talentov. Gostili smo tudi g. Borisa Krabonjo in humanitarnemu društvu UPornik predali zbrana sredstva.

28 Slike

Medgeneracijski koncert 2018

V ponedeljek, 10. 12. 2018, so dijaki Gimnazije in srednje kemijske šole Ruše pripravili že tradicionalni medgeneracijski božični koncert za starejše občane. Povabili smo VDC Polž, enoto Ruše in Dnevni center Centra za socialno delo Ruše, starejše občane Ruš, upokojence in društvo upokojencev. K sodelovanju smo povabili OŠ Lovrenc na Pohorju, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Janka Glazerja iz Ruš. Učenci teh osnovnih šole so prav tako nastopili in sodelovali v programu. Dijaki prostovoljci z mentorico Klavdijo Podlesnik so pripravili čudovit, čustveno obarvan koncert in pogostitev ob koncu programa. Veseli smo, da lahko za lokalno skupnost naredimo nekaj lepega, sploh za starejše občane.

12 Slike

Božični sejem na GSKŠ Ruše

V imenu šolskega sklada se lepo zahvaljujemo staršem, dijakom, učiteljem in drugim zaposlenim za sodelovanje in prostovoljne prispevke ☺️

27 Slike

Obisk osnovnošolcev

30. 11. in 3. 12. so nas obiskali devetošolci okoliških osnovnih šol: OŠ Ruše, OŠ Lovrenc na Pohorju, OŠ Ribnica na Pohorju, OŠ Selnica ob Dravi in OŠ Brezno. Povabili smo jih k pouku in jim pokazali, kako poteka dijaški vsakdan na naši šoli.

80 Slike

Ekskurzija v Švico - Ženeva in CERN

Strokovna ekskurzija dijakov v Švico, kjer so si ogledali Ženevo in obiskali CERN. Poučili so se o fiziki delcev, se seznanili z raziskavami, ki jih izvajajo v Cernu ter se spustili skoraj 100 m pod zemljo, kjer se nahajajo trkalniki in detektorji.

33 Slike

Erasmus+ Portugalska

V Bragi na Portugalskem so prakso v lekarni opravljale 3 dijakinje programa farmacevtski tehnik, v laboratoriju pa je izkušnje nabiral dijak programa kemijski tehnik.

38 Slike

Erasmus+ Nemčija

V nemškem Marburgu so prakso v lekarni opravljale tri dijakinje programa farmacevtski tehnik.

15 Slike

Danska - izlet NAJdijakov

Nagradni izlet na Dansko z Društvom slovensko-danskega prijateljstva za NAJdijaka v šolskem letu 2017/18 - Aljo in Roka.

72 Slike