Drage dijakinje, dragi dijaki,

na prvi šolski dan, v sredo, 1. septembra 2021, vas ponovno pričakujemo v šoli. Delo v novem šolskem letu 2021/22 načrtujemo skladno z navodili in priporočili MIZŠ, NIJZ ter drugih pristojnih institucij. Pouk pričenjamo v šoli, upoštevali pa se bodo uvedeni ukrepi za preprečevanje okužbe s COVID-19.

Dijake prvih letnikov vabimo v ŠOLO ob 9.00 uri. Ob prihodu v šolo boste usmerjeni v matične učilnice, kjer boste spoznali razrednike, sošolce in prejeli navodila ter pomembne informacije za novo šolsko leto.

Dijaki višjih letnikov se zberete v matičnih učilnicah ob 8.00 uri. Z razredniki boste opravili razredno uro, prejeli boste navodila in pomembne informacije.

Sprejem, prihod dijakov v DIJAŠKI DOM bo potekal že v torek, 31. avgusta 2021. Sprejeli vas bodo vzgojitelji in drugi zaposleni, ki bodo podali informacije o bivanju v dijaškem domu. Skupen sprejem, vseh dijakov naenkrat, zaradi ukrepov preprečevanja COVID-19 ni možen, zato vas bomo sprejeli posamično v različnih časovnih terminih. Za prehrano na dan prihoda poskrbite sami.

Termini prihoda v dijaški dom so:

  • za novince, dijake prvih letnikov, med 15.00 in 18.00 uro (predvidoma boste prejeli klic vzgojitelja glede natančnega termina prihoda),
  • za dijake višjih letnikov, ki ste v dijaškem domu bivali že v lanskem letu, od 18.00 do 21.30 ure.

Dodatno pomembno obvestilo:

V šolo in dijaški dom prihajate le zdravi dijaki. V objekte vstopate z zaščitno masko. Poskrbite za razkuževanje oz. umivanje rok, za higieno kašlja ter za medsebojno razdaljo. Upoštevajte vsa navodila in ukrepe za preprečevanje okužbe s COVID-19, s katerimi boste seznanjeni s strani GSKŠ Ruše (šola, dijaški dom). Seveda boste seznanjeni tudi z drugimi pravili in navodili za potek izobraževanja ter bivanja v dijaškem domu, ki jih prosim upoštevajte.

Šolsko leto 2021/22 bo postreglo s številnimi izzivi. Z medsebojnim sodelovanjem in razumevanjem ter seveda odgovornim delom, se bomo potrudili, da bomo uspešni in se v šoli in dijaškem domu prijetno počutili.  Veselimo se srečanj na GSKŠ Ruše.

Vse dobro in uspešno v novem šolskem letu želimo.

            Ruše, 26. 8. 2021

Ravnatelj

Samo Robič, univ. dipl. inž. kem. teh.

(Visited 767 times, 1 visits today)