Dijakinje in dijaki,

pred nami so zadnji dnevi leta 2020. Naj bodo obarvani praznično.

Skladno s šolskim koledarjem bomo v četrtek, 24. 12. 2020, organizirali obvezno izbirne vsebine ter interesne dejavnosti (proslava ob državnem prazniku in druge vsebine). Pouka na ta dan ne bo.

Dijaki posameznega oddelka se z razredniki v četrtek ob 8.45, srečate na krajši videokonferenci.

Ob državnem prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti si boste ob 9.00 uri ogledali krajšo proslavo na naslednji povezavi:

Pripravili smo tudi čarobno baletno zgodbo Hrestač, ki je dostopna na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=MQVIpoRXsnI&ab_channel=worldwideballet

Zgodba govori o pripetljajih na božični večer, ko otroci nestrpno pričakujejo obdarovanja. Božična darilca pletejo v otroški domišljiji svojo lastno zgodbo: jekleni vojak Hrestač oživi deklico Claro, ki jo reši pred napadalno vojsko mišk, in se nato prelevi v princa ter jo popelje na razkošni božični ples. Usoda deklice – ali je princ plod njenih sanj ali pa je pravljični razplet morda resničen – je zaupana snovalcu predstave in navsezadnje tudi domišljiji gledalca. 
(vir: https://www.sng-mb.si/predstave-opera-balet/hrestac/)

Ker je letošnji praznični december drugačen kot smo jih bili vajeni, vam na drugačen način pošiljamo tudi voščilo v imenu učiteljev, vzgojiteljev in drugih zaposlenih na GSKŠ. Prisluhnite željam in voščilom. Želimo si, da se v letu 2021 vse želje tudi izpolnijo. Voščilu lahko prisluhnete v četrtek, 24. 12. 2020, ob 9.15 uri na sledeči povezavi:

Sledijo počitnice in praznični dnevi. Preživite jih v krogu vam bližnjih, vam dragih oseb. Počnite tisto kar radi počnete, tisto kar vas veseli. Pazite na svoje zdravje in na zdravje drugih. Odpočijte si in si skupaj z nami zaželite, da se v novem letu 2021 čim prej srečamo v šolskih prostorih, v Rušah.

Vse dobro v letu 2021, prijetne praznike vam in vašim najbližjim.

Ruše, 22. 12. 2020 

GIMNAZIJA IN SREDNJA KEMIJSKA ŠOLA RUŠE
Ravnatelj, Samo Robič, univ. dipl. inž. kem. teh.

(Visited 106 times, 1 visits today)