V maju 2023 smo gostili skupino dijakov iz Gliwic in tako po končanem projektu Erasmus+ nadaljevali sodelovane. Dijaki in profesorica s šole II Liceum Ogolnoksztalcace im. W.Wroblewskiego w Gliwicach so z dijakinjami naše šole spoznavali življenje na šoli in v dijaškem domu, našo državo in šolski sistem.

Tema srečanja je bila vpliv družbenih medijev na odnose in zdravje najstnikov. Dijaki so raziskovali pojav FOMO – strah pred zamujenim, vpliv pretirane rabe tehnologije in družbenih medijev na oblikovanje prijateljstev, nasilje med vrstniki, samopodobo.

Vsebine smo obravnavali na način mini projektnega učenja: uvodni predstavitvi teme z odlomki iz knjige The Circle in anketi med udeleženci izmenjave je sledilo oblikovanje vodilnega vprašanja, ki si ga je vsaka skupina zastavila po uvodnem dogodku. Po preučevanju so dijaki oblikovali končni izdelek in ga predstavili. Dijake so zanimale naslednje teme: nasilje med vrstniki, toksična prijateljstva in načini izražanja identitete.

Dijaki s Poljske so izvedli delavnico, v kateri smo izvajali tehnike sproščanja: dihalne vaje, joga, čuječnost. Dijakinje 3.ag so izvedle delavnico na temo Družbeni mediji in anksioznost.

V projektu so sodelovale Nika in Julija iz 2.ag, Gaja in Lucija iz 3.akt in Lana, Urška in Neda z 2.bft. Dijaki 2.ag so predstavili Slovenijo in njene znamenitosti; dijaki 2.aft so s profesorico Tanjo Breznik predstavili šolski sistem in z gosti diskutirali o izzivih na področju izobraževanja.

Koordinatorica projekta je Ema Ramot, prof.

(Visited 82 times, 1 visits today)